Csípős káposztasaláta
e_13_CspkEgyszerű de nagyszerű - ahogy a magyar emberek talán sohasem használnák fel a nyers káposztát. Könnyű, de csípős saláta - magában is, és más ételekhez is.

HOZZÁVALÓK

1/8 káposzta
Ecet – 10, vagy15%

Cukor
Víz
Erős Pista (zúzott erős paprika)
Kínai só (rizskivonat, glutamát)
Almalé
2 gerezd fokhagyma
Répa

 

ELKÉSZÍTÉS

  1. A KÁPOSZTÁT hajszálvékony szeletekre vágjuk. (Tehetünk hozzá vékonyra szeletelt répát is).

  2. ERŐS PISTÁT adunk hozzá, egyenletesen, kézzel összedolgozzuk.

  3. Kevés ECETET, CUKROT és SÓT teszünk hozzá. Hogy kellemesebb, puhább állagot érjünk el, kevés VIZET adunk hozzá. Összedolgozzuk. Ecet helyett/mellett tehetünk bele almalét, sőt, citromlét is.

  4. A végén kerül bele a KÍNAI SÓ. Összedolgozzuk. Várunk kb. 20 percet, hogy összeérjen.

  5. KÉSZ, LEHET TÁLALNI!

TIPPEK

  • Ha igazán „maximalisták” vagyunk, tehetünk az ételbe péppé aprított fokhagymát is!

  • Az étel fogyasztható magában is, és húsokkal is. Különlegesen jól passzol az illatos-omlós csirkéhaz, kacsához.

  • Ez az a kínai étel, ami 2-3 napig, sőt, akár egy hétig is eltartható a hűtőszekrényben!