Hosszú, vékony szeletekre vágjuk a HÚST, és a ZÖLDSÉGEKET: a káposztát, hagymát, répát, szójababcsírát.
Forrósítsuk fel a wokot, töltsünk bele annyi OLAJAT, amiben kényelmesen megsül a hús (semmiképpen ne ússzon a hús az olajban, de ne is maradjon száraz! Ehhez a mennyiséghez kb. 4 cl olaj kell). Akkor megfelelő a sütési hőmérséklet, ha az olaj fodrozódik, és enyhén gőzölög (nem füstölög!). Kb. 1 perc.
Süssük át a HÚST. Adjunk hozzá SZÓJASZÓSZT, ERŐS PISTÁT és péppé vert FOKHAGYMÁT.
Adjuk hozzá a ZÖLDSÉGEKET. Pároljuk át a zöldségeket, hogy levet eresszenek. A folyamatot VÍZ hozzáadásával lehet gyorsítani. Adjunk hozzá SÓT.
Az átpárolt-átsütött alapba rakjuk bele a FŐTT TÉSZTÁT. Jól átsütjük az egészet.
KÉSZ, LEHET TÁLALNI!
Tippek:
Az ételt bármilyen húsból, sőt, sonkából is el lehet készíteni, de a húst akár ki is lehet hagyni.
Ugyanígy bármilyen zöldséget hozzá lehet adagolni, ki lehet venni, fel lehet cserélni. Érdekes az egyre divatosabbá váló kínai kel használata.