A KACSAMELLET 15 percig vízben főzzük, némi szecsuáni borssal, szójaszósszal, sóval, kevés hagymával és fokhagymával fűszerezzük. Amint kész van, a húst vékony szeletekre (kb. 3x8 cm-es darabokra) vágjuk.
A szárított ILLATOS GOMBÁT forró vízbe rakjuk (a víz a gomba mennyiségének a duplája), és hagyjuk néhány percig állni. Ha a gomba normál méretűre duzzadt, felaprítjuk (a szárán esetlegesen kialakult kemény részeket el kell távolítani).
Vékony csíkokra felvágjuk a HAGYMÁT és a BAMBUSZRÜGYET, a CHAMPIGNONT kockára szeleteljük.
Melegítsünk fel a wok-ban kb. 4 cl étolajat (semmiképpen ne induljon forrásnak, legyen közepesen forró), és tegyük bele a HAGYMÁT, BAMBUSZRÜGYET, a CHAMPIGNONT. Kevergessük, amíg fel nem szabadul az intenzív hagymaillat.
Adjuk hozzá a KACSAMELLET és mintegy 1,5 evőkanál szójaszószt, hogy szép barna színe legyen. Kb. 2 percig süssük, folyamatos kevergetés mellett.
Adjunk a húshoz egy kis vizet. Ezt követően hozzáadjuk a fehér borsot, a sót, a cukrot és a Na Glutamátot.
Végül adjunk hozzá egy kevés, vízben áztatott keményítőt.
KÉSZ, LEHET TÁLALNI!
TIPPEK
Minél laposabb szögben vágjuk fel az illatos gombát, annál intenzívebb lesz az íze!
Ez az étel elbírja a sok szójaszószt. Ha szeretjük az ízét, a végén még lehet annyit hozzáadagolni, amennyit jónak látunk.
Ha szeretnénk selymes fényt kölcsönözni az ételnek, a tálalás előtt egy kis étolajat kell ráönteni.
Az ételbe tehetünk kevés összezúzott fokhagymát is.